top of page
Kişisel Gelişim Grupları
Çoğu zaman ilişkilerimizin bizi nasıl etkilediğinin farkına varmayız. Ama bu etkileşimler enerjisizlik, kaygı, sıkıntı ya da bedenimizde doktorların nedenini bulamadığı belirtiler olarak ortaya çıkabilir.
Hayatımızda olup bitenlere şimdiye kadar hep aynı gözle, aynı taraftan bakıp aynı yöntemlerle durumu değiştirmeye çalıştık, arkadaşların, terapistlerin önerilerini uyguladık, olmadı.
Şimdi kendinizi, hayatınızdaki insanları, sorun yaşadığınız anları birçok farklı açıdan somut olarak görebileceğiniz ve değiştirme şansı elde edebileceğiniz bir yöntem öneriyorum. Bu yöntemin adı Psikodrama.
Psikodrama eyleme dayalıdır ve bedenimizin de çözüm sürecine katılması kalıcı bir değişimi mümkün kılar. Bu yöntemle zihin ve beden birlikte çalışır.

Grup Psikoterapisi kendinizi tanımanıza ve istediğiniz yönde değişmenize yardımcı olan bir süreçtir.
"Nasıl oluyor da böyle hissediyorum?"
"Hangi durumlarda böyle davranıyorum?"
"Nasıl başka türlü düşünebilirim?" gibi soruların yanıtlarını bu süreçte verirsiniz.
Grup terapilerinde psikodrama ile çalışacağımız için grup üyelerinin aktif katılımı gerekmektedir.
Grup oturumları 2 haftada bir Cumartesi günleri yüz yüze yapılacaktır. Kayıt ve ön görüşme için 0551 112 93 19 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Psikodrama ile;
Etrafımızdaki insanlarla yaşadığımız çatışmaların nedenlerini somut olarak görebilecek, olaylara onların gözünden bakarak diğer kişilerin içinde bulunduğu durumu anlayabileceğiz. Şimdiye kadar çözüm getirmemiş olan davranışlarımızı değiştirebilme, yeni seçenekleri fark edebilme, sorunumuz için yeni çözümler yaratma şansı bulacağız.
İnsanlara sadece sözlerimizin değil, bedenimizle verdiğimiz mesajların da etkisini fark edebileceğiz.
Sadece sorunları ele almıyoruz, gelecekle ilgili planlarımızı da psikodrama sahnesinde deneme fırsatı buluyoruz, ne kadar gerçekleştirilebilir, cesaretimizi kıran felaket senaryolarının gerçekliği nedir? Bu sorulara cevap bulabiliriz.
Yaşamda nasıl roller aldığımızı (Eş, arkadaş, çocuk, anne ya da baba, işveren ya da çalışan) ve bu rollerin içini nasıl doldurduğumuzu keşfedeceğiz (örneğin nasıl bir baba rolümüz var, sert bir baba, umursamaz bir baba, şefkatli bir baba…). Aldığımız her rolde katılaşmış kalıplarımızın dışına çıkma, yeni roller deneme şansımız olacak ve bu esnekliğin ne kadarını gerçek hayata taşıyabiliriz test edeceğiz.
Bir grubun üyesi oluyoruz, bu grup bize ayna olup nasıl göründüğümüzü gösterecek, sıkıştığımız ve çözüm bulamadığımızda deneyebileceğimiz önerileri olacak. Benzer yaşantılarını paylaşarak yalnız olmadığımızı hissettirecek.
Siz de bu grubun üyesi olabilirsiniz...
bottom of page